fbpx
Kaarapesulle - Autopesu Inkoo

Kysymyksiä ja vastauksia

Kuinka usein autoa kannattaisi pestä?

Suosituksen mukaan auto tulisi pestä n. 2-4 viikon välein, jottei lika pääse pinttymään auton pinnalle ja lähtee helpommin irti seuraavallakin pesulla. Tutkimusten mukaan säännöllinen peseminen sekä vahaus estää merkittävästi korroosion syntymistä ja näin pidentää maalipinnan ikää.

Säännöllisellä pesemisellä voidaan vähentää epäpuhtauksien, kuten maantiepölyn, suolan ja hiekan vaikutusta maalipintaan. Lisäksi pesu suojaa auton maalipintaa UV-valolta, ilmansaasteilta sekä rikiltä.

Puhdas auto antaa paremman kuvan kuljettajastaan!

Autoani on modifioitu, eikä se ole enää alkuperäisessä kunnossa. Voinko pestä sen?

Suosittelemme valitsemaan jonkun harjattomista pesuista ilman vanneharjaa, jos autoasi on madallettu ja/tai siinä on vanteet, joissa puolien väli on erityisen leveä. 

Onko vuodenajalla vaikutusta autopesuun?

Autoa tulisi pestä vuodenajasta riippumatta. Vaikka auto likaantuu nopeammin uudestaan syksyisin ja talvisin, ei se ole syy olla pesemättä autoa. Kyseisinä vuodenaikoina autosi maalipinta altistuu jatkuvasti tiesuolalle sekä talvirenkaiden nastoista irtoavalle metallipölylle, jotka ovat merkittäviä aiheuttaja maalipinnan korroosiolle.

Keväisin ja kesäisin maalipinta altistuu erityisesti UV-säteilylle, siitepölylle sekä maalipintaan tarttuu helposti hyönteisiä. Kesäisin pesuaineisiimme kuuluukin lisänä liuotin, joka irroittaa tehokkaasti hyönteiset maalipinnalta.

Huomaathan, että pesulamme on kiinni, jos lämpötila laskee alle -10°C.

Käsinpesu vai koneellinen pesu?

Molemmilla koulukunnilla on sekä kannattajia, että vastustajia.
Käsinpesun nimeen vannovat käyttävät usein argumenttinaan konepesun mahdollisuutta naarmuttaa auton maalipintaa. Tosiasiassa nykyaikaisilla pehmoharjapesulaitteilla voidaan pestä auto vahingoittamatta sen maalipintaa, kun taas osaamattomissa käsissä käsinpesulla voidaan naarmuttaa maalipintaa huomattavastikkin.

Konepesu on myös ympäristöystävällinen vaihtoehto. Kaikki pesuvetemme sekä pesuainejäämät johdetaan asiaan kuuluviin kaivoihin, eikä kemikaaleja pääse luontoon toisin kuin kotona pestäessä.

Mitä hyötyä vahauksesta on?

Vahaus ei vaikuta pelkästään ajoneuvon ulkonäköön, vaan se myös tasoittaa epätasaisuuksia ja luo maalipinnalle vettä ja epäpuhtauksia hylkivän kalvon. Kalvon ansiosta korroosio ei pääse pureutumaan niin tehokkaasti maalipintaan, jolloin auton käyttöikä kasvaa. Säännöllisesti vahattu maalipinta säilyttää kiillon sekä värien kirkkauden.

Kuinka voin tulla pesuun?

Meillä pesulle tuleminen on tehty vaivattomaksi, joten voit pesettää autosi helposti ja nopeasti esimerkiksi tankkausreissun yhteydessä. Autopesulamme sijaitsee kantatie 51:n varressa Inkoossa ST1 huoltoaseman yhteydessä.
Et tarvitse ylimääräisiä sovelluksia puhelimeesi, vaan voit maksaa pesun yleisimmillä maksukorteilla!

Minkä kokoiset autot pesulaanne mahtuu?

Pesukonemme pesee maksimissaan 2,4 metriä leveät, 2,25 metriä korkeat ja 5,5 metriä pitkät ajoneuvot.
Normaaleilla pesuohjelmillamme voit myös pestä pakettiauton maksimimittojen puitteissa. Auton suuren koon vuoksi pesut kestävät minuutista kahteen ilmoitettuja aikoja pidempään.

Tervetuloa pesulle!

Millainen on harjaton pesu?

Harjattomat pesumme ovat helliä ja nopeita korkeapainepesuja ilman pehmoharjoja. Kyseiset ohjelmat sopivat autoille, joita pestään todella säännöllisesti, eikä maalipinnalle ole päässyt pinttymään likaa. Ohjelmat eivät sovi kovinkaan likaisille autoille, ja jos olet epävarma ohjelmien riittävyydestä, suosittelemme valitsemaan peruspesun.

Mikä on pehmoharjapesu?

Pehmoharjapesun alussa karkea lika erotetaan korkeapainetta hyväksi käyttäen, jonka jälkeen tulos viimeistellään pehmoharjoja käyttäen. Harjat on valmistettu pehmeästä materiaalista, joka ei naarmuta maalipintaa. Pehmoharjat poistavat mikrolikakerroksen maalipinnalta ja mahdollistavat puhtaan sekä kuivan lopputuloksen.

Missä autopesunne sijaitsee?

Autopesulamme sijaitsee Inkoossa kantatie 51:n varressa ST1 huoltoaseman yhteydessä. Meille on helppo pysähtyä asuit sitten lähellä tai olit vaikka matkalla Helsingistä Hankoon! Autopesulamme palvelee myös lähikuntien asukkaita, kuten Kirkkonummi, Lohja, Siuntio, Karjaa tai Raasepori. Tule kokeilemaan laadukkaat autopesumme!

Osoite:
Tähteläntie 46
10210 Inkoo

Mitkä on autopesulanne aukioloajat?

Pesulamme on auki 24/7, joten voit tulla pesulle silloin, kun sinulle parhaiten sopii!

Tervetuloa pesulle!

Kuinka usein puhdistatte harjanne?

Koneessamme on Sensofill+ harjat, jotka eivät tartuta itseensä likaa. Koneen pesukemia on suunniteltu niin, että harjojen koskettaessa auton pintaa harjoihin suihkutetaan harjashampoota, joka liukastaa harjat sekä pitää ne puhtaana. Harjat ovat siis jatkuvan puhdistuksen alla, eivätkä lähtökohtaisesti tarvitse erillistä puhdistusta säännöllisesti.