fbpx
Kaarapesulle - Autopesu Tuulos

Kysymyksiä ja vastauksia

Kuinka usein autoa kannattaisi pestä?

Suosituksen mukaan auto tulisi pestä n. 2-4 viikon välein, jottei lika pääse pinttymään auton pinnalle ja lähtee helpommin irti seuraavallakin pesulla. Tutkimusten mukaan säännöllinen peseminen sekä vahaus estää merkittävästi korroosion syntymistä ja näin pidentää maalipinnan ikää.

Säännöllisellä pesemisellä voidaan vähentää epäpuhtauksien, kuten maantiepölyn, suolan ja hiekan vaikutusta maalipintaan. Lisäksi pesu suojaa auton maalipintaa UV-valolta, ilmansaasteilta sekä rikiltä.

Puhdas auto antaa paremman kuvan kuljettajastaan!

Onko vuodenajalla vaikutusta autopesuun?

Autoa tulisi pestä vuodenajasta riippumatta. Vaikka auto likaantuu nopeammin uudestaan syksyisin ja talvisin, ei se ole syy olla pesemättä autoa. Kyseisinä vuodenaikoina autosi maalipinta altistuu jatkuvasti tiesuolalle sekä talvirenkaiden nastoista irtoavalle metallipölylle, jotka ovat merkittäviä aiheuttaja maalipinnan korroosiolle.

Keväisin ja kesäisin maalipinta altistuu erityisesti UV-säteilylle, siitepölylle sekä maalipintaan tarttuu helposti hyönteisiä. Kesäisin pesuaineisiimme kuuluukin lisänä liuotin, joka irroittaa tehokkaasti hyönteiset maalipinnalta.

Käsinpesu vai koneellinen pesu?

Molemmilla koulukunnilla on sekä kannattajia, että vastustajia.
Käsinpesun nimeen vannovat käyttävät usein argumenttinaan konepesun mahdollisuutta naarmuttaa auton maalipintaa. Tosiasiassa nykyaikaisilla pehmoharjapesulaitteilla voidaan pestä auto vahingoittamatta sen maalipintaa, kun taas osaamattomissa käsissä käsinpesulla voidaan naarmuttaa maalipintaa huomattavastikkin.

Konepesu on myös ympäristöystävällinen vaihtoehto. Kaikki pesuvetemme sekä pesuainejäämät johdetaan asiaan kuuluviin kaivoihin, eikä kemikaaleja pääse luontoon toisin kuin kotona pestäessä.

Auton peseminen talvella

Talvi ei luo minkäänlaista estettä auton pesemiselle, mutta pesun jälkeen on suositeltavaa jättää auto kuivamaan lämmitettyyn tilaan. Tästä syystä autopesulamme Tuulosen lämmitetyssä parkkihallissa on loistava valinta. Pese autosi tullessasi parkkihalliin ja anna sen kuivua rauhassa käydessäsi itse kaupoilla yläkerrassa.

Mitä hyötyä vahauksesta on?

Vahaus ei vaikuta pelkästään ajoneuvon ulkonäköön, vaan se myös tasoittaa epätasaisuuksia ja luo maalipinnalle vettä ja epäpuhtauksia hylkivän kalvon. Kalvon ansiosta korroosio ei pääse pureutumaan niin tehokkaasti maalipintaan, jolloin auton käyttöikä kasvaa. Säännöllisesti vahattu maalipinta säilyttää kiillon sekä värien kirkkauden.

Kuinka voin tulla pesuun?

Meillä pesulle tuleminen on tehty vaivattomaksi, joten voit pesettää autosi helposti ja nopeasti esimerkiksi kauppareissun yhteydessä. Autopesulamme sijaitsee Kauppakeskus Tuulosen lämmitetyssä parkkihallissa. Meille ajat näppärästi vaikka Lammilta tai Hämeenlinnasta.
Et tarvitse ylimääräisiä sovelluksia puhelimeesi, vaan voit maksaa pesun yleisimmillä maksukorteilla!

Voinko pestä pakettiauton?

Kyllä voit!
Meillä voit pestä niin henkilöautot kuin pakettiautotkin!
Huomaa, että koneellemme suurin sallittu ajoneuvon korkeus on 2,4 metriä ja leveys 2,3 metriä. Pakettiautot voit pestä meidän normaaleilla pesuohjelmillamme. Auton suuren koon vuoksi pesut kestää minuutista kahteen ilmoitettuja aikoja pidempään.

Tervetuloa pesulle!

Millainen on harjaton pesu?

Harjaton pesu on hellä ja nopea korkeapainepesu ilman pehmoharjoja. Kyseinen ohjelma sopii autoille, joita pestään todella säännöllisesti, eikä maalipinnalle ole päässyt pinttymään likaa. Ohjelma ei sovi kovinkaan likaisille autoille, ja jos olet epävarma ohjelman riittävyydestä, suosittelemme valitsemaan peruspesun.

Mikä on pehmoharjapesu?

Pehmoharjapesun alussa karkea lika erotetaan korkeapainetta hyväksi käyttäen, jonka jälkeen tulos viimeistellään pehmoharjoja käyttäen. Harjat on valmistettu pehmeästä materiaalista, joka ei naarmuta maalipintaa. Pehmoharjat poistavat mikrolikakerroksen maalipinnalta ja mahdollistavat puhtaan sekä kuivan lopputuloksen.

Missä autopesunne sijaitsee?

Autopesulamme sijaitsee Hämeenlinnan lähellä Tuulosessa. Pesula löytyy Kauppakeskus Tuulosen lämmitetystä parkkihallissa.
Lähellä sijaitsevia kyliä on on Lammi, Hämeenkoski, Evo sekä Hauho.

Osoite:
Tuulosentie 1
14810 Tuulos

Mitkä on autopesulanne aukioloajat?

Olemme auki aina kauppakeskuksen aukioloaikojen mukaan.

06.00 – 24.00

Tervetuloa pesulle!